The Lady Entries Masterpiece

Sabtu, 8 Disember 2012

Ikhtilat langkah melindungimu


Assalammualaikum~..... 

   ^^ apakah? ingin ku ungkapkan sekali lagi ini? masalah yang selalu dihadapi remaja islam kini..
tengok gambar kat atas.. herRRm.. 

ZINA HATI.. wow remaja ramai yang tergolong dengan semua ni~.. bagi diorang semua tu indah-indah..
                 bukan sekadar zina hati,.. zina mata zina lida.. ini semua anak-anak kepada zina yang paling besar.. 

  apakah sebab-sebab semua ini berlaku, jikalau kulihat dunia di luar ini, ramai yang biarkan diri mereka melakukan maksiat.. berpegang tangan , bergambar hanya berdua-duaan.. malah mereka ingin galakan ramai dengan bangga-banggakan maksiat mereka dengan memberitahu di khalayak ramai.. 
di dalam facebook dan sebagainya..

surah al-isra', ayat 32,
dan janganlah kamu menghampiri zina , sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji satu janlan yang jahat (yang membawa kerosakan)

tidakkah kamu fikir ramai telah melakukan zina di luar sana? ini kerana mereka telah melakukan anak-anak zina pada sebelumnya.. zina mata, zina hati, zina lidah..

dalam bab couple/ cinta yang tak halal: lelaki tak pernah cinta, tapi hanya nafsu mereka ( perkara benar)

       Tak apa.. kita ada satu cara untuk mencegahnya.. iaitu ikhtilat !! ia mengelakkan segala zina,.. 
jikalau kalian ingin tAHU pada zaman dahulu ,.. zaman nabi dan sebagainya, mereka amat menjaga ikhtilat mereka.. ^^ okey saya tunjuk satu cara jaga ikhtilat..

Fatimah tak tahu macammana nak jawab beberapa soalan ADDMATH.. dia tanya semua kawan perempuannya, than semua tak tahu, lepas tu demi jaga ikhtilat.. di cari kawan perempuannya di kelas lain.. ^^
    kalau si lelaki ingin cakap perempuan atau sebaliknya, elakkan memandang ke arah mata ot it's better tak memandang muka.. jarak kena jauh.. 
punca zina hati :
 punca zina hati adalah zina mata.. kita memandangnya, lalu merasai di hati.. punca yang lagi satu..
  zina lidah.. kata-kata bernafsu dari lelaki lalu perempuan merasai di hati.. .. 

         sahabatku cuba lihat dunia di luar.. 

di dunia telah bahagikan antara lelaki dan perempuan..
    lelaki pakai hensem-hensem >> meruntuhkan iman perempuan 
    perempuan tabbaruj >> meruntuhkan iman lelaki..

masing-masing meruntuhkan iman masing-masing.. itulah cara kafir nak musnahkan islam.. MASHA-ALLAH
ianya lebih baik mengejar cinta ILLAHI yang sentiasa kekal berbanding cinta manusia yang sementara..

nasihat para ber-couple :
putuskanlah ikatan kamu berdua kerana cintamu bukan untuk dia tapi untukNYA....
semaking kau mendekati dirinya, semakin kau jauhiNYA..
cinta manusia urusan ALLAH, cinta ALLAH urusan manusia...

ikhtilat...



  pengorbanan untuk mandapat cinta teragung itulah kebahagian sebenar.. >> click here

assalammualaikum

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...