The Lady Entries Masterpiece

Rabu, 20 November 2013

My life before

Assalammualaikum :')


   A long time ago, there is a girl who like k-pop very much, and she was really-really obsessed to super junior. The girl have a blog, yeah, she is a blogger. :DD So, she spend more time with her blog to make tutorials, about her feelings and espeacielly about her obesessed. Huh!

   But now, she is not a k-popper again, yeah, she leave it, and now she like english's songs more. And an accident occurs, make she remember back about her life before, as a k-popper .

She really really miss the memory.She really want to view back her old blog that full with her life's story before.


 Dia berjahat untuk melihat kembali blog lamanya kerana, dia yang tak selalu jenguk profile google, baru sahaja nak upgradekan email google dia tuh. -.- Bukan ketinggalan tapi memang malas nak upgradekan. Bila dah diupgradekan, tiba-tiba bukak galeri image dalam handphone ada banyak album gambar sesat dan antaranya album gambar-gambar dalam blog yang dah dipadam. -.-

"Mana semua ni datang"

   Dah cuak sangat, bukak laptop tengok profile google punya gambar, mak aii!! beratus-ratus gambarnya. Di saat budak ini *sebenaqnya aku* nak padam, teringat lah pulak moment hidup sekolah rendah dulu, masa zaman ceq popular.. MUAHAHA 

POPULAR? hehe

  Dulu, hidupan ceq ni popular lah sebab k-popper, selalu lah jugak dapat buddyz baru dekat internet, then, disebabkan blog ceq pun femes, hehewhehew. selalu la jugak orang hantar request or ask. fm tanya pasal tutorial and bla-bla-bla.. Tapi selepas aku masuk sekolah menengah, dan dah jauh dari semua ni, aku pun buang lah blog aku ni. Buddyz aku yang dulu pun dah tak tegur sangat dah, hahaha LOL sesangat.

kisah aku yang dulu lah... buddyz aku yang kenal kat tenet? laki perempuan semua ada. haha

boleh lah share sikit gambar header blog aku yang dulu,..



   Nampak lah link nya disitu.. then bawah ni header aku untuk blog ni masa form 1, blog ni pun k-popper jugak dulu, tapi aku dah padam. sebab tu lah nama link blog ni pelik.



sekian sahaja assalam.
kalau lah blog aku yang dulu tu boleh hidup balik, 
nak sangat baca apa yang aku tulis dulu

Isnin, 18 November 2013

Mrs Som will be my name!

Assalammualaikum ;)


Sekian lama, sudah tidak post, kini ku kembali bertemu dengan anda *tepuktangan2*
tetapi~ *berhentitepuk* *matabulat*
aku kembali dengan gelaran Mrs Som...

     Buat cerita seramshit pulak, Grr.. Maaflah, saja jaa :') sebenarnya ceq bercerita ala-ala menakutkan, tetapi tidak mengapalah. :P belog je pun.

Hari ini , aku dah tak tahan dah, kerana selalu digelar Mrs. Som atau SOMBONG dengan seorang budak ni, ahaiih, memang aku sombong dengan dia, sejak dia menakutkan,.. heheheww :3 aku tak mahu layann diaa.



  Macam-macam aku bagi alasan, sebab tak mau tegur dia, sebenaqnya dia ni anak sedara aku, tapi dia tua dari aku setahun. -.- grr, nenek dia sepupu mak aku, kiranya dia ni anak sedara yang jauh lah sikit. okey mulanyaa kami chat elok jaa. lagipun kami ada ikatan persaudaraan, so aku free . tetapi masa semakin mengubah kami. hewhewhew.. :3

Hazwani Husnabla-bla/2013 11.02 ptgHazwani Husna-,- okeyh tukr topik
Hazwani Husnabla-bla/2013 11.02 ptgEncik Pelikhurm
jap jap
umm
akak
orang dah nak kene balik umah dah
orang kat cc ni tau
bye akak....
akak pendek
werkk
tapi cute
assalamualaikum

-.- cute? okeyh ini aku tak takut lagi. tengok bawah 
Bikin panass sajaa!
Encik Pelik
Oiut
Som
Kak Som...
bing
bong*
Hazwani Husna
-.- tumbuk kang

Encik Pelik
what?
cute gambar

Hazwani Husna
apa som-som -.-
-.-

Encik Pelik
sombong
haha, Dp kawan aku jadi mangsa :DD
   GrrrR, tolonglah, dahlah tua dari aku, puji-puji macam ini pulak, okey setakat ni je chatting aku yang korang tahu memanglah korang tak faham aku betapa takutnya, okey sebelum dia selau puji aku macam itu, ada lagi kisah yang lain sebenaqnya. eRrrmm.. *pandang atas*

MR. Pelik :
hurm

nak gurau skit leh

jgn mara tau

Hazwani Husna:
- -

-'-

MR. Pelik :
nak ngorat maksu leh

hihih

bluff*

Hazwani Husna :
wow! wow! baru lps PMR, gini gayanya ? -'- senget

MR. Pelik :
im bluff-fing

but you are cute anyhow

ada lah pendam perasaan

tapi memangdang kan maksu an

Hazwani Husna :
koya gile

MR. Pelik :
ape taley

just so you know

say dont tell anyone tau

keep it between us

malu la cek

Hazwani Husna :
-'-, just maksu and anak sedara


    Heh -.- memanglah bergurau, tetapi tolonglah respect orang yang ada pangkat ni. Bhahaha *gelakjahat*
Yelakan, ada batasnya, dah aku taknak layan, hambek kau, memang aku tak suka orang yang macam itu, espeacielly aku ni bukan yang jenis chatting dengan lelaki, itu pun sebab ada ikatan persaudaraan, tetapi dah macam itu, aku tidak sepatutnya melayan. okey. (Y)
 

   so, aku akan biarkan sahaja budak itu, melayan seorang diri sampai dia bosan, dan taknak layan dah,.. haha bukan sombong tetapi sombong bersyariat. Bagi yang suka baca buku Fatimah Syarha mesti memahami kan, kan kan? hewhewhew :3 .

so, conclusionnya?

Biarkan dia, jangan layan, biar bosan. 

Assalammualaikum.


Jumaat, 1 November 2013

How it could be?



"I need to talk to you!
YEah, important.!"

But i can't, because i know you will not listen to me. yeah. Im not a person, that you would glance.
But , you progressively annoys.
Why? you make me hate you
with your actions.
to our mum.


I hate the way you broke our mother's heart
father's heart. 

   Besides, I am also disgusted with her. What is this!? because her you changed your life, you did the stupid things to this family? owh, please~!!  i knew, she helped you to bear the school fees, but your behaviors was like you used her, i knew you love her. BUT i really hate the boy love his girlfriend and ignore their parents. 
YOU were stupid! huh? i knew that you knew the HARAM to have a couple. Again, you being the stup*

    It all started, when you come back to this country.Malaysia. We all hope to you to make the best for this family. But hopes was broken when we realized you had change your life. You had a girl in your heart. She was very far from you. Mes** .  I knew that you miss her. Yeah, you can't meet her. I had spy you sms,

"awak, jangan dekat dengan lelaki lain, tau, saya sorang jer....."  and bla-bla-bla-

caused this anxiety.
You bacame weird. You be a very different person, and espeacielly you hurt your parents' hearts. How dare you!
Last wednesday, you went to KL to register the new university. MSU 
With parents, yeah you must think about their sacrifies to you, such as that you know, MSU was swasta.


MAHAL, okeyh~! -.-

oh, I did not expect it, you will meet her there, yeah. You like it, but not for mum . Mother disgusted with her. Tak nak pandang dia, yeah, tak nak kenal dia. Then, you talked to mum

"MA, ini bukanlah nak cakap pasal couple or apa ker, tapi respect lah orang, dah tolong kita baya RM 3000 lebih dah, respect lah"

pffftttt... 

what do you all think huh? dumb right?
my mum replied

"owh, mama ngan abah yang berkorban beribu-ribu ni ada kau hormat, ma bagi RM 2000 lebih beli laptop, habis rosak, (sifat dia sekarang: rosakkan harta benda), orang lain kau nak hormat pulak....." and bla-bla-bla
                                                                       

For me, my mum was talk the truth, He was dumb!! -.-
I hope you read this bad guy! You make me HATE you.

After that, my mum told my father what happenned, and my father said,

"biarlah dia, nak abaikan, abah ni,, orang dah tolong dia hantar ni pun dia masih lagi....... " and bla-bla-bla

yeah, My parents hurt, huh! 
so the moral is? please don't be selfish, please grateful and respect you parent, please don't be stup* because that girl. Please be your old. The man that make his da'wah is his life.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...