The Lady Entries Masterpiece

Khamis, 5 Disember 2013

My writting is my world

Assalammualaikum :3

   Dear people, I am talking about this life, I wrote what I want, I shared what I must!. This is my personal blog, I make people love me with my writting, I made people know me with my writting. Like a writter. The whole world know them, because they shared what they must share. Did all people in this world know them before read their attainments? NO! exactly! Many people know them after read their books.

   But, their writtings are not always them. You know what I mean? Hope you all know what I mean laa. *sorry for the BROKEN english* 

OPPSS!

Sorry, my heart is bouncing while type this entry. *keberiaan* Tu yang banyak broken english, LOL.
Apa yang aku maksudkan dia atas, adalah tentang penulis. Aku suka penulis sebab bila dia menulis dia akan menulis dengan kata-kata yang formal tak macam personal blog ni, then.

You will feel like a dream
like a dream
dream..

     Sebab bila menulis, kita biasanya lihat sekeliling dan apa yang kita tulis tu biasanya melibatkan segalanya tentang dunia, dan ketika ini kita menghayati sesuatu dengan tekun dan kaji-kaji kaji, dan sampai kalau kita baca karya penulis ni, terutama bila apa yang diorang tulis tu berkaitan dengan hidup kita, seriesly ia memberi pengaruh   Tapi pengaruh buku paling besar adalah Al-Quran. Ingat tuh!  Sebab penulisnya atau kebanyakannya adalah firman ALLAH  . Sebab tulah kena banyak tadabbur Al-Quran *baca maksud Al-Quran kat tafsir* untuk tahu apa yang Allah cakap dekat kita .


   Well, aku memang ibarat dikayangan bila bab menulis ni, ceewaaah :3 terutama bahasa melayu, tetapi aku sangat geram bila nak menulis dalam bahasa inggeris. Lama nak fikir,  hope faham. Ianya lagi lama nak fikir kalau nak buat karangan yang cikgu suruh, nampak macam orang yang tak minat langsung menulisSO, konklusinya kalau aku nak menulis biar tajuknya daripada aku, bukan kertas soalan. cewaah .

Korang minat menulis? Bab nak jadi penulis nii memang impian aku masa jadi besar nanti, but kerja sambilan laa. Pencarian rezeki aku yang kedua. Sebab apa suka menulis? Aku dapat menulis or meluahkan kisah-kisah yang pernah bayangkan or berangan  HAHA . Then, aku boleh selitkan dakwah.

Daaahla aku taknak cakaaap  . Aku just nak cakap, aku dah buat banyak cerpen, tapi semua tertangguh tapi ada satu jer cerpen yang hampir nak siap. Banyak sangat test padnyer, tapi segalanya tersimpan dikotak buku, yelakan  budak   Nanti aku nak punggah balik semua tu, then nak share dengan korang, HOPE korang komenlah sikit kesalahannya nanti, mesti ada kesalahannya. okey sebelum aku shared aku bagilah sikit sinopsis cerpen yang aku buat tu. 


            Hanan Sahabatku *tajuk* ini mengisahkan seorang pelajar perempuan bernama Hanan, dia adalah seorang perempuan yang sangat mencintai Aiman. Mereka bermula bercinta ketika tahun PMR *form 3* Tetapi hubungan mereka berdua tidak disenangi Aina, iaitu sahabt Hanan. Aina telah mengharungi pelbagai cabaran dan dugaan tentang hubungannya dengan Hanan, kerana dia ingin Hanan memutuskan hubungannya dengan Aiman. Hanan menganggap Aina ini pengkhianat tetapi disebaliknya Aina sangat menyayangi Hanan, dia ingin menyayangi Hanan dan ingin menjadi sahabatnya yang membawanya ke Syurga. Nantikan cerita ini di blog ini akan datang 


Sekian, Assalam.  Cerpen dah start!! :D > Hanan sahabatku

8 ulasan:

  1. Ryna suka entri Una yang ni. Sangat best bila baca . maybe sebab una guna bahasa melayu yang betul haha takdelah . kekadang ada je manusia lain yg tulis bercmpur ayat2 diorang . haha mcm Ryna ni . terabur je ayat -_- hehehe

    BalasPadam
  2. rajinnya una buat cerpen..fqa rajin baca je..nak buat tu malas bebonar..hehe

    BalasPadam
  3. @syafqa akmal hahhaks bebiasa je tuh, hobi :3

    BalasPadam
  4. Nak menang topup Rm10 ? jom join !

    http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/simple-giveaway-by-syuhada-salleh.html

    BalasPadam
  5. Bila kau nak buat cerpen nyew, adooi :3

    BalasPadam
  6. mak cik aku dah start daah laaa, :P hahaks

    BalasPadam
  7. Wah! Bukan senang nk ada keberanian tulis2 cerpen ni dik. Harap one day kamu capai impian kamu. InsyaAllah. Kalau niat ikhlas & baik, Allah mesti bantu. Gudluck. Next... :D

    BalasPadam
  8. such a good spirit laa awak..keep it up

    BalasPadam

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...