The Lady Entries Masterpiece

Ahad, 22 Disember 2013

T D @font-face



Assalammualaikum guys, never lose to share what the news in my life
Because you are part my seoul. My blog readers, I love you! XD
Hahaks! okay-okay! enough! enough! Too gedik .

  You know what the difference in my blog? Look and see all around, Serious talk I love the fake header! hahaha, toooooo faaaakkkkeeee you know! Tapi rasa semak tak? semak? acannneee awak kena biasakan lah yea! tak mengganggu pun kalau nak baca. BTW senang tak payah nak edit kalau blog ni di-print-screen or what so ever lah kan. Argghh! I hate copy cats also, please lah beb jangan masuk page source, memang nak kena gigit ini punya kucing maaa. Oke-oke just joke but please lah.

Html Cetak Rompak membinasakan.

Waah-waaah. XD haha. 
And the first but not fast, *ayat baru* Una dah tukar dari template blogskin kepada washed denim, saja jaaar gegatal tangan, dah banyak sangat orang mintak editkan blog kebanyakan blog washed denim, errm terpengaruh di situ. Apa kaitan dengan T D font-face. ?

Template Designer font-face.

Jangan sedih yang guna Template designer! kita boleh guna font-face lah beeeb, tak caya tengok lah font yang Una guna, comel kan but takde pun dekat pereka letak! Download? ahh! takda maknanya.

Korang nak cari freebies font-face yang cecomel segalanya di Afiqah's Freebies blog.
Okey, kan kalau blog skin kena copy kod yang macam kat bawah ni dekat atas </style> kan?

@font-face{font-family:lemoncanfly;src:url('http://static.tumblr.com/eq1rpir/A8nm517nt/lemons_can_fly.ttf')}

But template designer takda kan, korang paste dekat atas
   /* header   kalau takder *washed denim laah* paste dekat atas </b:skin>

Dah paste korang copy kod bawah ni
font-family:lemoncanfly;
font-size:25px;
Paste dekat tempat korang nak letak, contoh post title washe denim,
search kod .post-title {
paste kod  tu dekat bawah kod .post-title { .

Note : Nama font boleh dapat dekat kod  tu, saya dah merahkan 

Selamat berjayaaaa ~ Had a problem? tell me! Feel thankful? comment !

2 ulasan:

  1. Kak una, iman rasa fixed header 0r una called as fake header tu lebih baik absolutekan,

    Position: fixed;

    Change kod kat atas tu kepada;

    position: absolute;

    And bila nak publish sambungan cerpen sahabatku Hanan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aimaaaaaaan!!! Jadi! :) terima kasih, okey makin banyak benda yang dapat dipelajari neh! Hehek Thaaanks a lot Aiman, okey nama dia bukan fake header dah, btw Aiman try laah font-face :)

      Padam

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...