The Lady Entries Masterpiece

Isnin, 17 Mac 2014

Just be yourselft


"Just be Yourselft"

Bukan sekadar kata-kata tetapi mempunyai banyak makna tersirat.
Dulu-dulu aku anggap ayat ni perkara biasa jer, but sekarang aku faham maksudnya.

Dengan sejujurnyalah kan, masa aku menulis entri ni waktu sekolah, and waktu sejarah sebenarnya, dengan rasa terharunya selama beberapa minit kitorang merayu nak main notebook hari ni, serioustalk aku happy, aku dapat luahkan perasaan kat blog aku ni. Hehe, semalam outing tak dapat nak update. Thanks cikgu, dahlah cikgu bagi setiap orang. Lagipun harini ramai yang takde. MTAQ, basketlah and others.

Okeylah back to the point, cerita apa yang aku nak cerita sebenarnya.




JUST BE YOURSELFT.

Aku dah penat, dah penat untuk memuaskan hati semua orang, terutama dengan ubah perangai aku setiap insan yang aku jumpa, disebabkan aku nak kawan dengan semua orang or aku nak semua kawan aku rasa senang dengan aku, aku pilih untuk jaga hati semua orang tapi malangnya dengan perangai aku yang macamtu ...

Aku senang ditindas, dipijak kepala, dan paling penting aku senang dipangkah and psycho.
Aku ni nampak lemah kan?

Diri aku terbahagi kepada dua, dan memang dua-dua tu diri aku,

First, diri aku yang gila-gila, openminded, dan agaklah nakal. Masa aku jadi watak ni, aku tahu ada yang judge aku hipokrit, jahat, paling penting langsung takde muka budak kerohanian.

Second, mungkin aku penyayang, mungkin aku baik, mungkin yang senang ditarbiahkan or mentarbiahkan. Masa ni, mungkin orang akan judge aku budak yang baik gila, but actually aku takdelah baik sangat sebenarnya. Sampai orang fikir aku takleh join-join yang tidak ayu. KAH! Kah! kah!

  Dua watak ni akan bertukar mengikut orang yang aku spend time bersama. Disebabkan setiap watak tu ada orang judge aku kepada budak lemah and hipokrit. Dan akhirnya aku rasa penat, nak jadi orang yang disenangi orang.

Thanks to my bestfriend that i loved and my dorm sister.
Dua-dua pendapat mereka sama.

"JAngan pikirkan padangan orang, kau akan rasa penat, jadi diri kau sendiri, just be yourselft."
pendapat diorang.

"Biar budak yang tak suka kau, siapa yang anti kau tu, lantak diorang lah, kau akan penatkan diri kau dan meranakan diri kau sendiri"

Dan aku take note dari pandangan diorang, diorang memang cheer me up, dan aku tak leh lupa satu hal.

"Jangan abaikan pandangan Allah, redha Allah, jangan sia-siakan hidup"

Thanks readers, byeeee... 

19 ulasan:

  1. Dulu masa saya kata nak berubah kepada seseorang yang disenangi semua, ada seorang tu dia bagitau..

    "You don't have to change to be perfect. You might not be perfect, but you're awesome"

    BalasPadam
    Balasan
    1. wow! good sharing, thanks :') *terharu* Im so touched.

      Padam
  2. yup! una.. betul tu.. yaya sokong una. just be yourself.. :) it better than trying to be what someone want us to be. ceh,, omputih putih pulak. haha

    BalasPadam
  3. hahahaks yelah kak yaya, thanks alot. XD

    BalasPadam
  4. Yup, be yourself is the best thing to do rather than satisfying what people want.
    Human isn't perfect, but trying to look perfect for ourself not to them :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks you, yes! human is not perfect. thanks dear, you had cheer me up. :3

      Padam
  5. penat utk ubah org sbb bila dia tak berubah apa y kita nak, kita jugak y akan sakit.

    Lagipun, hati ini hanya Allah yg pegang,.jd Dia y lebih berhak.

    apepun, ambil y baik & buang y tidak baik =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu, penat >_<" . Betul, betul. In sha Allah, thanks kakak tiri. HIHIk

      Padam
  6. betul tu, kena yakin dgn diri sendiri. tak payah sibuk nak jadi org lain. kalau kita jadi diri sendiri lagi nampak hebat :D

    BalasPadam
  7. xyah nak jdi somebody else tuk senangkan hati org lain... xkn hipokrit namanya 2... terpulang ngan mereka smada nak terima diri kita yg sebenarnya or x... chill dear :)

    BalasPadam
  8. Be urself. Everyone else is taken.

    And original is worth more than a copy hehe.
    Be urself no matter what. Some will adore you& some will hate everything about you, but WHO CARES? It's ur life. Make the most out of it :D

    Hihi

    lastly.

    Don't change so ppl will like you.
    Be yourself & the right ppl will LOVE the REAL you.

    credit : google hikhik

    BalasPadam
  9. Yes..just be yourself, just don't get too attached to your point of vies :) Afraid you'll get carried away.

    BalasPadam
  10. biasalah tuu. ada je yg x betul -.-

    BalasPadam
  11. susah nak puaskan hati org. jadi diri sendiri lebih baik.

    BalasPadam
  12. Saya ada rasa juga yang jadi diri sendiri itu lebih baik. Bila saya berpesonaliti lain, orang lain mudah sangat nak pijak saya. Tapi bila saya jadi diri sendiri, mereka faham. Jadi, jadi diri sendiri itu lebih baik. Janji, lihat pandangan Allah pada kita. :)

    BalasPadam
  13. bergantung pada diri sendiri.

    if you wanna changes for your own good , insyaallah it will be good but ,
    if you wanna changes for others , then it will be worse and worthless.

    BalasPadam
  14. yes.. betul.. diri kita yang menentukan masa depan kita,. depends la.. dri diri kita jugak.. contoh jugak d suruh belajar supaya berjaya. tp diri kita yang tentukan kita mau brjaya atau x.. k?

    BalasPadam

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...