The Lady Entries Masterpiece

Isnin, 15 September 2014

Never believe it


 Pieces of my heart start to not believe it.
From little to the big one, i found that my heart turn to lion.
Idon't know why.
There was a fire in my soul too.
Oh myy, what i must do. People start to say, 
"It's hard to control you"

Today, on 16 September, Im gonna tell you.
From my last entry in March until now, too much sick of life that i can't write. Too messy and full in my heart.
Im so tired to bear it.

Mamamia. 



Aku tak reti nak 'describe feeling ' aku ni. Cuma aku nak cakap, aku rasa aku sangat jauh, jauh dan jauh dari 'lifestyle' hidup aku zaman dulu kala. Lol Memang lah umur makin tua, cuma tak tahu kenapa aku tiba-tiba nak membandingkan.

Tak reti nak cerita sebab 'tittle' tak kena mengena.
Okaylah, aku kat sini nak bagi 'lessons' sikit.
NEVER BELIEVE to the word 'BOY' and 'LOVE'

For those that girl, trust me. HOhoho
Mengikut situasi dalam kelas, orang kata,
Perempuan suka kacau lelaki yang diam, lelaki pulak suka kacau perempuan bising.
Majorities like this, because 
Lelaki pendiam be like malu bila dikacau, and lelaki hyper tak malu pun kalau dikacau so kacau line perempuan, and Perempuan bising be like malu when lelaki kacau, 
PFFFT lelaki pandai kacau time ade geng dia je, ngeks

Tapi aku tak, aku lelaki bising, lelaki diam semua aku kacau, tapi depa kacau aku biasa je , that's why aku tak kena kacau, kuangkuangkuang. Kay enuf, koya jer, nampak sangat takde point.
OKay aku bagi tips macammana tak kena kacau and boleh sporting je dengan budak laki.

 Don't mix this words. Boy and LOVE. 
Kalau korang over thinking bout this, mula lah cakap sikit malu, cakap sikit malu. Laki pun jadi malu tengok perempuan malu. Malu-malu kucing menarik perasaan suka-suka. 'LOL'

 Show your bengang face when diejek or kacau.
Depa suka tengok perempuan malu, so tunjuk sikit hang bukan pengecut, cakap 'Kau pehal!?" pun jadi dah.

 Don't menggedik
They very hate this.

 Be like sporting bila ajak borak.
Borak macam kawan, macam dia pun perempuan tapi takdelah anggap dia perempuan, still laki.

Then, you will have a great buddies.
This steps will avoid you from fall in love with him, but sometime he will fall in love with this kind of girl, because can share anything problem. 
HAHAHA.
Kay babai.
Sorri no great tittle, just wanna muncul kan diri sekian lama tak berblogging.


8 ulasan:

  1. ehek.. :) kak yaya pulak tiada siapa berani kacau. haha. :p (gurau) maka.. kak yaya selalu kena buli tau una. maklumlah. cengeng + manja sgt.. kdg2 kalau kak yaya nak turun tngga, ramai suka tarik beg kak yaya sampai kakak nda dpt jln. kuat btl drg tarik2 beg. jahat kn?

    BalasPadam
    Balasan
    1. You must be ganas and gangster sikit maybe, mesti depa terkejut, hahak

      Padam
  2. nice entry una. ada betulnya :p tpi classmate pompuan akk yg bising, diorng tk rasa malu pun bila kne kacau ngn laki. akak ni jenis yg tk berapa layan sgt org yg kuat nyakat ni, tpi still sporting sikit, heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama ah, tak suka gak org sakat :D but sporting dowwh, hoho okay kak mazni sepp sikit. :D

      Padam
  3. just be matured and be yourself..more than enough already... :)

    BalasPadam
  4. hahaha pandai ae bagi tip-tip ni.
    yus memang tak pandai berborak dengan lelaki.
    cakap bila perlu ja.. (sebab tu diaorang cakap sombong haha)
    biarlah.............

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu pun bagus jugak :D sombong ibarat mawar berduri, hoho thumbs up!

      Padam

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...