The Lady Entries Masterpiece

Rabu, 3 Disember 2014

When shit eat you.


Hello everybody, maybe this picture get this entry some worst, but I gonna tell you all about what I had realize about ego people. As my life has working in fifteen years, I had face almost of kind things and kind of people. The very major is EGO people. Im not talking about my enemies or my friends or other people, because Im talking about myselft too.

EGO. The only requirement to destroy any relationship.
EGO. Keep us from saying things we really need to say like "I LOVE YOU, I MISS YOU, IM SORRY"
EGO. Make people think they're big. BIG. big. --"
EGO really make me feel worst everyday, everytime. Not only me, but also you, them, he, she. Because It's not actually we are, because we are not ego. Humans not ego, they are naturally.
 LET's START.


 

  Tahun ni lah Una melalui pelbagai dugaan bermakna yang bukan lagi perkara remeh tapi ia memang mengajar Una tentang kehidupan. Kehidupan hanya sekali seumur hidup, semua orang tahu, tapi tak semua orang sedar. Arggh. LARI POINT. --"

Well hari ni, aku rasa menyesal sangat, sebab ego dah makan diri sendiri, tapi aku bukan seorang yang sangat ego sebelum ni, bukan, aku tahu aku bukan. Ego, atau kata lain, mematikan hati sendiri.
Ego, memang sangat bahaya, sebab ego ini, takde perasaan, macam aku cakap matikan hati sendiri, so membunuh pun boleh jadi.

Aku dulu lemah, selalu rendah diri lah jugak, aku bukan nak cakap aku baik tapi aku nak korang compare. Dulu aku memang tak boleh tengok orang macam tak suka aku, sebab hati aku rasa bersalah, ada je tak kena. Sampai kadang-kadang tu dah tak tahan dah kenapa semua orang nak pandang rendah, pandang macam aku ni lemah sesuka hati buat SHIT, tikam dari belakang, anything else. TBH, aku memang tak tahan hidup dengan ada orang tak berhenti nak judge.Tapi aku pun salah, terlalu fikir pasal perasaan orang, sepatutnya just SHAKE IT OFF. Don't care about that, sebab tu lah Allah kata.

Jangan mementingkan pandangan orang atau manusia lain.

That's Why, Nabi Muhammad ajar kita untuk lebih mementingkan pandangan Allah dari manusia, dah kalau pentingkan manusia, kalau manusia tu kafir benci kita sebab Islam mahu keluar Islam sebab nak orang tu suka kita?Emmm so THINK BIG. Then dah ramai orang suka RIYAK berganda-ganda pulak.

So, manusia tak tahan nak rendah diri sebab dipandang rendah ni disakiti, dibunuhi berkali-kali rasa perit tu, tapi andaikata tak kembali merendah diri pada Allah, egolah yang datang dalam diri. Manusia nak tak rendah diri macam mana yek.

1. Being so so so so so and over condfident.
Well It's exacly possitive lah nak jadi condfident if doing something for truth, but people being confident by think that they are big, big than all, they are not weak anymore, no one can hurt anymore, being so egois, "DONT FUCK ME AT BACK! FACE ME BITCH!" 
Mencarut, salah satu trend manusia rasa diri ni hebat. Dulu mencarut ada segelintir orang je, tak yah cakap sekarang orang macam aku pun dah mencarut, zaman dulu-dulu mencarut. "Waaaah Astaughfirullah!! janganlaaah~" tapi sekarang "Chill ah aku dah biasa dah dengar carut-carut ni"

Fitnah dajjal sebenarnya dah memang terbalikkan dunia ni. Aku pun dah terpedaya. 
WORLD TURN TO THE WILD.


"awak kita semua sama je, kaya miskin semua sama, mati jadi rangka jugak"


2. Being Cool!
HEBAT. Tulah yang manusia kejar dan itulah perdaya yang paling WOW! oleh fitnah dajjal. Nampak tu simbol apa? segitiga, emm faham, faham lah. Ego memusnah kan persahabatan, kasih sayang, dan persahabatan lah sebenarnya membantu dan menyokong kita untuk berjaya. Jadi buta bila manusia nak kejar kehebatan. Nak HEBAT ke nak BAIK, dalam hidup ni? Tak salah nak HEBAT tapi biar hebat dalam kebaikan, bukan keburukan, macam tokoh-tokoh Islam kita :)

Pengaruh media sosial membutakan manusia, pengaruh orang luar negara dan sebagainya, diorang pengaruh kan kita dalam movie, bagai-bagai tuh, bukan tak boleh tengok, cuma jangan terikut dan sebenarnya bagus jugak kalau korang tengok mesej sebenarnya.

Kebanyakan movie yang sekarang ni kalau korang perasan, kadang-kadang yang macam jahat tu jadi watak utama kan? dan watak utama tu menangkan? tapi kita tak kisah pun.
Susah aku nak terang bab movie ni, tapi korang kena baca mesej movie tu betul-betul terutama yang ada kadang-kadang tuh iluminati, sebenarnya dia tonjolkan keburukan tapi kita tak nampak mesej kebaikan nya.

Iluminati, nak bagi analogi, sediakan kertas hitam dan kertas putih.
Pen dakwat putih tulis kat kertas hitam, dan pen hitam atas kertas putih.
Antara tulisan hitam dengan putih tu, mana lagi senang nak baca?
Hitam kan? That's iluminati, tonjolkan kesetanan. MWAHAHAHAHA *EVIL LAUGH*

Kalau korang pandai, cari mesej baik tu, dan biasanya mesej baik yang paling majornye mengatakan "MANUSIA BODOH" haha, contoh movie, Now you see mee. Pernah tengok? Tak semua movie ada iluminati, tengok video lagu ke anime ke jadi dah, pergi tengok video Dark Horse. Mwahahaha. kay lah dah lari dari point. 

Assalammualaikum, korang :( kita memang dah dikaburi, sebab benda salah sekarang ni kita dah tak rasa apa-apa. Dah, dah la rasa diri ni hebat, aku jugak ni hah, asal bengang, BABI, bengang je BABI. Kenapa tak , Ya Allah, Ya Allah. Dah sekarang ni aku lukakan hati someone, destroy realitionship betul. Egoku, pergi mampos! Go to hell! Carut kat ego.  
 IM SAD.

11 ulasan:

  1. Hm memang betul tu.. Ina mengaku kadang-kadang ina pun jadi ego sebab tak nak orang pandang rendah kat ina. Kadang2 ego boleh bantu kita, tp ego jugak boleh musnahkan segala2 nya... sabar lah ye.. cuba lah minta maaf dekat org yg una lukakan hati dia tu..

    BalasPadam
  2. tak guna kalau kita nak sentiasa bagi keselesaan pada org dan akhirnya jd bala kepada diri sendiri...

    just be yourself, keep your attitude right...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks kak Sally I will keep my atittiude always right :)

      Padam
  3. ego kekadang memusnahkan segalanya.. :'(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeah, betul tu kalau takdapat kawal dgn baik sampai memakan diri, but sometime it's needed for protect us. :D

      Padam
    2. wah.. una teror bab bab cenggini ya? *thumbs up*

      Padam
  4. thanks for the info, it helps me a lot for my secont trial novel

    BalasPadam
  5. Ambui untuk novel, okay btw goodluck lah yeee

    BalasPadam
  6. Eh wow. Thanks una omey!!! Ish mcmm tahu tahu je qila mmg suka entry ni hehe thank u invite qila baca sorry qila ni lemz sikit hihi.

    Seriously.
    Hm..... nak comment apa ye.
    Hehe qila agree dgn ina!
    U hv to try to apologize to the one uve hurt ok!

    And i also agreeee dgn kak sally sbb sometimes kita ni bukan hipokrit tau. Cuma yelah. Mmg jadi diri kita tapi kalau dia tak suka nak buat cmane kan. Just leave the one who dont love u back ok hehe. Pastu satu lagi situation, contoh A ni byk sgt cakap. B ni lagi banyak ckp. Tapi sometimes B ni dia mcm jadi pendiam sbb tahu A ni potpet je kerja hahah. Takkan B nak ckp jugak nanti siapa nak dengar pulak kan? So we choose to be what we are hehe.

    So yg penting sekarang just be urself!
    be happy! Dont forget to build Invisible walls around u ok to prevent those negative stuffs coming to u hehe.
    Kalau ada yg tak elok, kita cuba lah kan jadi kan baik heh.ok tu jrlah hahaha.


    and hey thanks for the illuminati info!
    sbb alhamdulillah so far qila tgk movie mat salleh mana pun. Ill try to find the good value in each movie hehe. Cuma yg rempit sakai je yg duk ikut yg jahat ye dok? huhu.

    Ok mashallah sister hahaa.
    Thanks una for the reminder hehe.
    Qila mencarut tu tak jugak. Dia mcm ayat tu agak kuajo dan kasar. Ppl nowadays ish. Jahat betul mulut ku :(
    Hv to make a change there hehe.

    Sorry comment qila over sbb una ajak qila baca post ni ekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahahaha, It's okay lah kak qilah, btw thanks thanks and thanks again and again, i like ur comment :)

      Padam

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...