The Lady Entries Masterpiece

Khamis, 17 Disember 2015

#SiapaAku? Segmen 2015 Kalia

*Click to join this adorable segmen*

 Thanks to Kalia for create this rare segmen I though, sebab boleh freaking out segalanya KISAH AKU as you asked me SIAPA KAU?!
Before that, pasang lagu dalam blog acah feel sikit, and warning cerita pendek ni include Manglish, so siapa phobia jangan kecam.
Let's START  http://dl.glitter-graphics.com/pub/369/369212svf3jpyrhv.gif 
 "Aku Hazwani Husna, selalunya orang panggil Una tapi dalam #SIAPAAKU ni aku nak dipanggil Jane"

   Jane selalunya acah jahat, tapi tiada siapa tahu sifat sebenar dia. Baikkah dia? Jahatkah dia? Aku benci dia, kadang-kadang aku sayang dia, Dia memang member aku yang sangat ego, dia kata dia tak pandai tunjuk sayang sebab dia rasa itu langsung tak memadai sesama sekali.

"Kau tunjuk sayang, tiada siapa akan nampak, tapi mereka akan cari buruk kau jugak"

Itu yang dia selalu kata pada aku. Itulah yang membuatkan dia selama ini ingin ACAH JAHAT. Tapi , ada masa secara tiba-tiba, dia kata "Aku sayang kau" , kemudian bila ditanya kembali, tidak pernah dijawabnya.

Kadangkala dia menangis tanpa sebab, selubung dengan selimut, bila ditanya kenapa? Dia senyap. Dia memang pemendam perasaan. Sikap tabah dia buat aku lagi sayang dia, andai aku dapat peluk dia pasti dia bahagia, tapi mampukah aku peluk dia ketika itu?

Ada suatu ketika dia bertanya,
"Beb, siapakah orang yang kau sayangi di dunia ini?"
Aku nak jawab , ibu, ayah, rakan-rakan tapi tak dapat diucapkan kerana kesakitan kami mampu melumpuhkan semangat juang hidup kami. Ini menunjukkan kami EGO
Lalu, aku pun jawab, " Kau" http://dl.glitter-graphics.com/pub/371/371104i9u4viatgj.gif

Dia juga seorang PHILOPHOBIA, seorang yang takut untuk jatuh cinta. Sejujurnya aku ingin cakap, dia tidak pernah menjalinkan hubungan cinta dengan mana-mana lelaki.
"Aku tak percaya lelaki selain jadi kawan" Selalu dilafazkannya bila aku beritahu pada dia bahawa ada lelaki meminatinya. 

Lagi tentang dia, PUBERTY HIT HER ATTITUDE,
Dulu Jane manis orangnya, sopan, suka senyum, beri salam, dan minat menasihati orang lain. Tapi aku sendiri bingung melihat dirinya yang kini berubah menjadi seseorang yang tidak dapat difahami sama sekali. Dia juga berubah menjadi seorang pemarah

Aku tahu ada sesuatu yang ingin dia bicarakan pada seluruh dunia, tapi sikapnya yang ingin menyimpan perasaan  dan tidak pandai meluahkannya itu membuatkan aku jadi MARAH GILA DAN SEWEL terhadapnya. 
"Pahal kau ni selalu nak emosi! Cuba straigh to the point je woi!"
Dia menjawab,
"Tak, kau takkan faham, tiada siapa akan faham KITA"


Aku tak sanggup lagi melihat dirinya menghancurkan jiwa dengan kisah hidup sendiri. Aku bingung, resah, mohon pada Illahi, untuk berikan padanya kembali semangat hidup, senyuman manis, dan memohon keampunanNYA untuk dia. Aku tidak mahu dia berputus asa lagi.

Bila dia menggapai semangat hidupnya, aku gembira untuk dirinya, mampu melangkah jauh tanpa melihat orang sekelilingnya. Aku tersenyum kini dia melangkah kejayaan dengan tidak mengharapkan mana-mana cinta kecuali dari Illahi.
 
         *the JANE* LOL 

http://dl.glitter-graphics.com/pub/972/972122dtuadhvrq0.gif

THE END
    
Itu kisah aku HEART TO HEART gaiss, sorry ending spoil ada penambahan sikit tuh, yang ber BOLD tu semua sikap TAK GUNA aku.

This some facts or my interest, KAHKAHKAH.
 http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifUcop Fans
http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifSPM 2016
http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifInstagram and Twitter named @Hyunieuna
http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifFav: BMTH, ATC, JB, SG, AG, OneD, BigBang, etc
http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifBekas Kpopers tegar, LOL
http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifSangat sporting dan open minded untuk berkawan dengan anda
http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifPahang
http://dl.glitter-graphics.com/pub/575/575273yjv27yj707.gifSBPIANS

Siapa pula anda?
Embedded image permalink

Comments your segmen's url entry or introduce here.

3 ulasan:

  1. Nice story line. Hehe ^^
    Hai new friend! :p

    BalasPadam
  2. all the best spm next year! lawanya kek birthday una :D

    BalasPadam
  3. congratulation win!

    http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/01/tahniah-tahniah-tahniah-from-kalia.html

    BalasPadam

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...