The Lady Entries Masterpiece

Khamis, 3 Disember 2015

Addicted to memories

 
 Featuring inspiration of styles and high

Today was the Third December in 2015, and I was very proud that hahhaa finally I get update this blog.Other than that, please ignore my baddas language here.

If you scroll down or click the back button, you'll find that this entry was the only in the 2015. HAHHHAHAAH. No, actually its not, because all of them was delete by me. Sebab tahun ni aku update entry paling mengarut sekali, atas sebab berlakunya kematangan dan hormon dan bla-bla-bla, dan segala yang muhasabah. 

And not forget to WELCOME my friends that was invite by me to read this blog, sebab selalunya stranger buddies je baca, ni aku nak acah acah rasmi blog, puii. Korang teruskan lah baca entri aku sampai zaman bayi aku kay, you'll find that Im growing up with different person in ME, hahaha Im serious. So, jangan terkejut tengok entri lama aku. Sebab aku pun terkejut kay, PUBERTY HIT ME. *someBOOINGcrowded*
By the way nak suggest entri, bacalah:



ADDICTED TO MEMORIES.

So then, today what Iam going to say is look at the title, LOL.
Memories is about something that we hope it will be nice and get some magic in it, no it just in barbie world. 
Okay, aku tak tahu how nak start insert feeling sedih bila korang baca entri ni.
What your feeling when you're looking at the old pictures of you with someone you love but they are someone that break your heart today. That change your life today, and make you think short, I mean DUMBASS.

Faham tak? HAHAHA Tak faham, aku tahu.
Yelah bila kau sedih, kau fikir panjang ke, "When you SAD, you're selfish"
Then, you think short, just about you. 

Tapi bila kita mengingati kembali gambar-gambar pada zaman dahulu *koya bahasa baku*. Kita akan rasa perubahan diri kita sendiri, kalau kita jahat sekarang, waktu tu mesti kita baik, kalau kita baik sekarang waktu tu mesti lagi baik.So, that memories of happines will wake you up from this suck feeling. 

Buat kau rasa sedar, hidup ni bukan tentang kau nak semua orang fikirkan tentang untuk kau, tapi adalah waktu dimana DIRI KAU actually MUST, NEED! DO THE BEST EVERYTIME EVERYWHERE. Fight for love, and not hope the love.

PERASAAN KECEWA, paling kecewa sekali adalah bila seseorang yang kau paling percayai dan tidak akan mengecewakan kau MENGECEWAKAN kau. Then, kita semua fikir yang itu adalah perkara yang tidak sepatutnya berlaku as YOU LOVE ME BABE.


BUT kita kena terima, WE ARE HUMANS AND ALWAYS DO WRONG.Bila dah rasa kecewa kita cuma tahu BROKEN, HATE and REVENGE. AND from this, the world start to change.

Dimana perasaan kasih sayang semakin berkurang and become a giant mess of HATES.
Tak percaya readers? Just look aroung yourselft with HEART. 
Fake friends, rebellions.
Senang cerita kau tengok cerita hunger games je lah, or kaitkan dengan dengan perang GAZA sekarang and not forget to nowdays music trend like Metal music, Tove LO, Troye, HAHAHA , JUSTING BIBIR, takyah cakap semua lagu ada broken songs and revenge. 

And people with broken souls do the WRONG things as they want to show the world he WAS LOST and WEAK. BUT ALL OF the world though them as GILA, PENJENAYAH, dan macam-macam lah yang sounded not real. Memang antara mereka dah lost control, kita tak boleh kawan as HATI dah mati. Macam pengganas or something like that. But pesalah kecil, tak seharusnya dianggap hina juga, mereka cuma perlukan masa dan sedikit bimbingan.

So, people, you need to stop JUDGE when you friending, parenting, teaching.
WE are human. We are loving.heart
And if you are loving, when they did mistakes, you will forgive and love them back, and share it all life.

Look, aku memang akan menyimpang tajuk.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen kerana allah.. untuk menegur saya dengan baik, alhamdulillah terima kasih.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...